tisdag 10 september 2013

Årets skörd


Äppelträden på landet dignade av frukt.
Vilket skatt det är att kunna plocka korg efter korg med frukt.
I Lantliv hittade jag ett recept som vi provade igår kväll och jag som har en stor kärlek till Kardemumma njöt.

Kardemummabakade äppelhalvor

4 äpplen
Saft och finrivet skal av en ekologisk citron
2 tsk kardemumma
4 msk mörkt muscovadosocker
4 msk smör
4 msk flagad mandel
3 dl crème fraiche

Skär äpplena i halvor och kärna ur dem.
Sjud äpplena försiktigt i en kastrull med vatten och pressad citron tills dom nätt och jämt är mjuka.
Kör kardemumma, muscovadosocker, smör och hälften av mandel i en mixer till en jämn massa. 
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg äpplena i en ugnsfast form och lägg en klick av blandningen på varje äpple, strö över resten av mandeln.
Gratinera i ugn i ca 10 min.
Blanda crème fraichen med rivet citronskal och servera detta till äpplena.

Inga kommentarer: